Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Мисля, че това ще дълъг и труден процес, но, каквото можем да свършим, ще опитаме във времето, което ще ни бъде предоставено от президента Румен Радев. Това заяви в Ямбол Лена Бориславова, началник на политическия кабинет в оставка на премиера Кирил Петков.

По думите ѝ се очаква от ГЕРБ, ДПС и ИТН да се опитат да осуетят приемането на важните законопроекти, както се случи през седмицата с напускането им на заседанието на правната комисия за промени в Закона за антикорупционната комисия.

„Нека ГЕРБ започнат да действат като законодател в парламента, защото до този момент от тях не сме видели конструктивни предложения“, коментира тя, цитирана от БТА.

Бориславова допълни, че от „Продължаваме Промяната“ са против модела „вземане и даване на депутати“, тъй като не така функционира демокрацията и парламента. По думите ѝ не е ясно, защо Бойко Борисов продължава да говори по този начин, коментира тя негово изказване, че ГЕРБ ще отпуснат 60 депутата за приемане на проектозакон за диверсификация на газа.  

„Разликата е, че моделът, който ние следваме, е чрез убеждаване и лични разговори, на база на конкретна програма и идеи. Ние много ясно заявихме, че не желаем да преговаряме с някои, при които друг взема решение вместо тях, както Борисов потвърждава за собствените си депутати“, каза още началникът на кабинета в оставка.

Лена Бориславова присъства на пресконференция в Ямбол относно напредъка по изграждането на нова болница в града заедно с временно изпълняващия длъжността председател на парламента Мирослав Иванов и заместник – председателя Кристиан Вигенин (БСП), които са депутати от региона.

„Ямболската болница беше един от акцентите в нашата предизборна кампания. Не сме спрели да работим по проекта през тези шест месеца“, каза още Бориславова.