Коалиция "Левицата" остава заедно за европейските избори и за предсрочни парламентарни избори. След националната конференция на коалицията Костадин Паскалев е доволен, че "Левицата" има своите представители в местната власт. Левицата в сравнение с парламентарните избори сега имат около 120 000 гласа, отчете Паскалев на брифинг пред журналисти.

"Той посочи, че коалицията гледа вече към следващите избори за Европейски парламент догодина. Моето очакване е и за парламентарни избори", отбеляза той.

Левицата се обяви и за оставка на правителството.

Румен Петков заяви, че е имало атмосфера на общност и на воля за бъдеще. Местните избори бяха откраднати избори, манипулирани в продължение на месеци, посочи той. "Един правдив резултат на София и спечелване на местните избори от Ваня Григорова щеше да свали правителството и всички, които се противопоставиха на Ваня Григорова подкрепиха сглобката", изтъкна Петков.

На днешното национално заседание бяха изразени мнения за консолидация на левите сили в България. "Левицата е единствената организирана партия, която се противопоставя на сегашния външнополитически пагубен курс за България. Резултатите от изборите за Левицата са достатъчно окуражаващи", подчерта от своя страна Валери Жаблянов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук