„Трябва да има промяна, обществото ни страда от липсата на справедливост“. Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова във встъпителните си думи на кръглата маса на тема: „Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП”, предаде БГНЕС. 

В дискусията участват политолози, анализатори, членове на партийното ръководство, сред които социолозите Живко Георгиев, Стефан Георгиев, политолозите Борис Попиванов, Страхил Делийски, Александър Димитров, членовете на НС на БСП Крум Зарков, Галин Дурев, Боян Балев и други. 

„За нас въпросът има ли ляво и дясно и трябва ли да ги има, има своя отговор: Да, има ляво и дясно и те са задължителни и могат да се отделят“, посочи Нинова. 

„За нас е много важна справедливостта, защото обществото ни страда от чувството за липсата й. Друг критерий - да се помага на бедните, слабите, безпомощните, от които сме лишени. Третият важен принцип е за равните възможности - да се даде на всеки равен старт, особено за младите хора“, подчерта Нинова. 

„И още един принцип - да бъдеш свободен човек. Колко са такива хора в България“, запита лидерът на БСП. 

„Трябва да върнем тези изконни ценности в страната ни и да ги наложим - затова разчитаме на младите хора, наложителна е промяната в България“, каза тя по време на словото си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!