За нас приоритети са вдигането на ветото за РСМ и Албания, приемането на трите бюджета, законите свързани с усвояването на евросредства по Плана за възстановяване. Това са и темите важни за българските граждани. Ако утре внесат точката за началото на преговорите за РСМ и Албания, ще влезем в пленарна зала. Това предложение е най-доброто, което може да получи България.

Това заяви председателят на СДС Румен Христов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Ние трябваше да покажем на тези озлобени хора, че ние ги чувстваме близки и не искаме да ги спираме по пътя им към ЕС, уточни той.

"Представителят на тъмно сините, които се прегърнаха с БСП, да говори за коалиция, която не е сформирана, това беше обединяване на недоволните. Най-важното е, че БСП излиза от властта. Аз съм много притеснен, когато те участват в управлението, защото винаги след тяхно управление следва несполука", посочи Христов.

"Засега няма нито програма, нито хоризонти, нито дори нови лица от страна на правителството. Нямаме нагласа да подкрепяме ново правителство на досегашната коалиция. ГЕРБ-СДС винаги сме се водили от разбирането, че първата политическа сила трябва да сформира правителство", изтъкна лидерът на СДС.

По думите му Никола Минчев е платил греховете на правителството. "За нас няма особено значение кой ще бъде председател на парламента в оставащите му дни. Предсрочните избори са приемлив вариант за нас", каза още Христов.