Убедена съм, че нашата кандидат-президенткса двойка, уважавам особено много госпожа Цачева, са един прекрасен избор за една балансирана и умерена двойка, която заслужава да получи своето доверие. Резки движения на България не й трябват. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърката на регионалното развитие и благоустройството.
Тя поздрави всички строители по повод днешния им празник. Именниците с името Димитър също бяха специално споменати от Павлова, която им пожела много здраве. "Освен големите строители, тази година, понеже днес правим равносметка. 2016-година беше на малките и средни предприятия", празна министърката.

"Не харесвам в тази кампания този див популизъм. Да си играем заради изборите със страха на хора и да ги плашим, смятам, че не е коректно. Опонентите трябва да спорят за политики и за визия. Всички се обединяват около тезата антигерб, хората се умориха от това", смята тя.

"Много важно е да кажем, че над 3080 машини трябва да бъдат мобилизирани. Те се използват все още в строителството и е нормално те да не са преоборудвани. На първи ноември обявяваме зимата и зимната готовност и мобилизация", заяви Павлова.

"Фирмите няма да имат оправдание. Количества машини има да започне сезона", каза тя.

"И в момента в петък и неделя, когато е големият трафик, има забавяне на движението, заради ремонти. В тунелите на "Хемус" има затворени тръби. Там се изисква по-ниска скорост. Когато имаме дори един водач без зимни гуми, движението става още по-бавно. Винаги, когато има тежък снеговалеж, ние затваряме за тежките превозни средства магистралите. ТИР-те ще има опорни места и паркинги, където те ще трябва да изчакват, а за леките коли имаме обходи", заяви Павлова.

"Не може и не трябва да имаме очакване за чист черен асфалт през зимата. Нормално е да има няколко сантиметра снежна покривка. В цяла Европа е така, работим по европейски стандарти. Стандартът изисква да спре снегът и тогава да започнем да чистим", поясни тя.

"Посещавам много обекти с много строители, всеки може да се снима с мен. Отворете търговския регистър и ще видите, че няма фирма на този човек, която да е част от държавна поръчка." Това заяви Павлова по повод на въпрос на Виктор Николаев дали вече избягва снимки със строители, след пиянската изцепка на шефа на "Агромах".