"Приоритет на правителството е образованието, науката. В рамките на високия бюджет, който тази година се отделя в тази сфера, се надявам да се намерят решения за наболелите проблеми." С тези думи Лили Павлова честити Деня на българската просвета и култура в ефира на Нова телевизия.

"На път насам се обадих на Борисов, за да коментираме случилото се. Аз съм съгласна, че той е прав като джентълмен да не коментира срещите си с Деница Златева. Аз не мога да кажа кой, какво и къде се е срещал и не е потвърждавал. Не ми е обидно, че Златева е гласена за министър по европейските въпроси. Главната идея все пак беше да има приемственост в политиката."Така коментира тя скандала между Деница Златева и ПР-ката на ГЕРБ, които си размениха остри реплики в социалните мрежи.

Аз много уважавам Николай Петров и като човек, и като специалист, и като министър. Той направи много за няколкото месеца, през които беше начело на Здравното министерство. Когато той даде своята оставка, стана ясно че има толкова обвинения и е по-добре компетентните органи да си вършат работата. Формирайки правителството, винаги са канени експерти и здравния министър е типичен пример. Той Можеше да е някой партиец, но премиерът предпочете да е истински, доказал се специалист. Оставката му беше приета, защото дискредитирайки него, щеше да се дискредитира целия сектор.", категорична е Павлова.

"Правителството в момента представлява България, нищо, че не е избрано с гласовете на всички. Един партиен конгрес се занимава с проблемите на председателството. Те се занимават с битовизми и целят омаскаряване и опетняване на ГЕРБ. Вече 3-ти мандат се справяме с последствията от управлението на БСП.", твърди министърът.