Коалицията съществува, защото е създадена около принципи, а не около индивиди и назначение. Това е нещото, което ни обединява, макар че сме много различни. Това каза пред БНТ министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

"Ние сме тук, за да изпълним това, което обещахме на избирателите. По тези тези теми разнобой все още няма, така че напрежението в коалицията по десетобалната скала е 3", добави той. 

На въпрос ще бъдат ли оттеглени двете кандидатури за шеф на БНБ - нещо, за което настоя лидерът на "Да, България" Христо Иванов, Лорер каза, че всеки един от партньорите иска да запази коалицията. 

"Оценявам предложението на колегите от ДБ, намирам го за разумно. Преговорите с ИТН продължават. Няма причина да има само по един кандидат за една позиция. Или ще се разберем за една обща кандидатура, или тя ще бъде гласувана, или ще бъде избрана нова", посочи той. 

По повод заплахата, която е получил номинираният от ИТН за гуверньор Любомир Каримански, Лорер заяви, че най-важното е БНБ да има гуверньор, който да изпълнява задълженията си отговорна. 

"Премиерът беше категоричен, че няма да допусне политически дейци да бъдат заплашвани", подчерта той.