Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се скри от камерата на Канал 3 и не успя да отговори на въпроса, какво е правил на протеста с кандидат–депутати две седмици преди парламентарните избори. Панов умишлено закъсня за заседанието на ВСС, а след това избяга през задния вход. Правосъдният министър Цецка Цачева разбра за скандала от екипа на Канал 3.

Две седмици преди провеждането на изборите за 44-то Народно събрание, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов участва в протест с кандидат-депутати. За нарушението на закона има снимков материал, както и материал в сайта „Флагман”. На фотосите пред президентството тогава Лозан Панов e до Петър Славов, който по това време е водач на листата за народни представители на “Нова Република” в Стара Загора и в София. На същия митинг са други политици като Радан Кънев, Стефан Тафров и още кандидат-депутати от листите на Да, България и Нова република.

Панов е на протеста заедно със съпругата си – Елисавета Панова, която настоящият партиен лидер Христо Иванов нарича “Черен Лебед” по време на дискусия за бъдещ президент на групата АРГО.

За скандала от нас научи и Министърът на правосъдието Цецка Цачева, която се включи във втората част от работния ден на ВСС.

Днес Висшият съдебен съвет откри процедурата за избор на председател на Върховния административен съд с 18 гласа "за" и 1 "против". Очаквано на идеята се противопостави единствено Калин Калпакчиев, който по традиция е контра на всички предложения в съвета. Изслушване на кандидатите ще се проведе пред ВСС на 11 септември 2017 година, а мандатът на настоящия председател на ВАС - Георги Колев изтича на 22 ноември.