Олигархичният протест на сектата "Дай България" срещу главния прокурор Цацаров се оказа посредствено режисирана и зле изпълнена циркова постановка. А се очакваше да бъде грандиозен спектакъл с участието на хиляди...
Първоначално на жълтите павета на "Цар Освободител" се струпаха около 50 привърженици на проваления протестър-министър Христо Иванов. Между тях се мяркаха дежурните физиономии на Йоло Денев и компания, за която всяка светкавица е манна небесна в тунела на забравата.

Повечето от протестиращите крещяха предварително подадени им в централата на "Дай България" реплики, а след това най-нагло блокираха централното столично трасе, предизвиквайки огромни задръствания в целия град. Едва ли подобно безумие може да се случи в Лондон, Берлин, Берн, Виена или дори в Букурещ.

Виждайки провала на постановката, кукловодите на активното мероприятие започнаха да звънят телефони и да изкарват всичките си роднини, приятели и познати от домовете им, за да подгреят масовката пред Съдебната палата.

Въпреки титаничните усилия на подсъдимите олигарси, раздадените банкноти, значки и знамена, агитката срещу прокуратурата събра има няма 300 човека, 20 кучета и котки. Това не попречи на Нова телевизия, Медиапул, Дневник, Капитал и Клуб З да преувеличат бройката на "хиляди", явно за да оправдаят хонорарите си за събитието.

Тотален провал претърпя и сбирката във Варна, където в маломерната трупа се появи мрачната фигура на любителката на еднополовите бракове Душана Здравкова и един магистрат от Окръжния съд на морската столица.

Така или иначе титаничните усилия на Христо Иванов-Пинокио и кукловодите им претърпяха фиаско, от което дори малкото им останали сподвижници са били разочаровани.

Това обаче едва ли ще попречи на "независимите" телевизии Нова, бТВ и БНТ да предоставят идните дни ефирното си време на българския Фетуллах Иван Костов, Христо Иванов-Пинокио, Лозан Панов, Радан Кънев, Иво Прокопиев, Татяна Дончева и новата звезда в "агнешкия хор" Методи Андреев.

Зрителите обаче няма как да бъдат излъгани!