Аз съм убеден, че това правителство ще си отиде. Европредседателството е много важно. Важно е обаче какво ние ще спечелим от това нещо. Това заяви в ефира на "Тази събота" депутатът от БСП Кирил Добрев.
“Винаги когато искаш вот на недоверие към правителство на ГЕРБ, си закъснял. Корупция и бедност вървят ръка за ръка. Няма как да се справиш с корупцията, без да се справиш бедността“, посочи още той.

"Ние внасяме вота на недоверие, ние искаме това правителство да си отиде. ДПС обаче искат да изпъдят патриотите от властта, но пък Борисов да остане на власт. Ние с тях се разминаваме в крайната цел", каза той.

Според Кирил Добрев корупцията е като раково образувание със своите метастази. 

В момента вървят сделки по ръба на закона. Например изпълняващият длъжността шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) купува гориво на цена по-висока от тази, която е по бензиностанциите. Затворите са ощетени с милиони левове още от миналата година. Госпожа Цачева трябва да е наясно с тези неща, трябва да ги следи. Искам да видя дали фирмата, която спечели поръчката през 2016 година, ще я спечели и през 2017 година", заяви Добрев и добави, че е сезирал всички институции за далаверата.

Той даде пример и с началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!