Служебният вътрешен министър Бойко Рашков назначи отново Тенчо Тенев като началник на КАТ-София. За това сигнализираха от Института за пътна безопасност в съобщение до медиите, след две изпреварващи публикации в БЛИЦ за скандала.

Горещи подробности за скандалното назначение, което Рашков готви в МВР!


Те заявяват, че са постъпили десетки сигнали от гневни пътни полицаи и искат решението да се преразгледа.

Ето и какво пишат още от Института за пътна безопасност до медиите в информацията си озаглавена "Тъжна вест за българската полиция":

„Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо.

Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики.

Институтът за пътна безопасност настоява незабавно да преразгледате своето решение, за да успокоите както пътните полицаи, така и българското общество“.

Припомняме, че Тенев беше задържан след акция на МВР и прокуратура в Пловдив.  Той беше с повдигнати обвинения за превишаване на служебните правомощия и за незаконно съхранение на боеприпаси. После беше освободен срещу парична гаранция от 5 хиляди лева.