Ако трябва да бъда честен, сливането с „Глас народен“ ни помогна, но на тях им навреди, защото те изгубиха свята идентичност. Нашият резултат е слаб 2. Това заяви бившият лидер на СДС Божидар Лукарски в ефира на bTV по повод хвърлената оставка.
„И трите формации нямаха успех на тези избори и това означава, че трябва да има нови разговорите“, каза още Лукарски. По отношение, че за да влезнат в парламента им е трябвал един „Радан Кънев“, Лукарски коментира: „Чисто математически, не ни достигна един Радан Кънев. Аз не съм привърженик на 1+1= 2“, каза още той и допълни трябва бързо да вървим към обединение., Има горчивина сред тези 300 хил. Души“, посочи той.

Лукарски уточни и какви са му взаимоотношенията с лидерите на другите десни партии. „Колеги бивши с ме Христо и Радан и е нормално да имаме взаимоотношения, не поддържам контакти с тях“, каза той.

„Имаше разминаване във вижданията за управлението. Ако някой каже а“Аз искам да бъда лидер“ той е най-големия егоцентрик“, коментира Лукарски по повод.

Има оставки и те не са само в СДС. Цялото ръководство на СДС подава оставки на нашия съвет във вторник, съобщи той.
Що се отнася до централата на партията, той посочи, че тепърва ще става ясно.
„Тепърва по закон има много голяма вероятност да ни я вземат,. Има един евродепутат, който е излъчен от РБ – Г-н Малинов и има възможност той като евродепутат да има право на централа, но топа тепърва ще се уточнява“, каза Лукарски.

„Човекът да заповяда в България и да не се крие като мишок и да дава интервюта по скайп. Да се покаже пред прокуратурата“, каза Лукарски по отношение на Симеон Дянков и интервюто му от по-рано. „Критиките му към мен са били винаги много остри. Не по скайп, а по вайбър“, каза още бившият министър, но предложи на Водещия да пита Яне Янев какво се случва със сигналите по отношение на Дянков.

На въпрос защо Дянков сочи именно него като слабо звено, Лукарски посочи, че трябва да питат него. „Това, че някой негов приятел не е станал министър на икономиката, е него проблем“, коментира той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!