Ако се притеснявах, че след моето управление ще изскочат някакви скелети, нямаше да съм министър. Няма лошо да има ревизия, стига да не е самоцел и да е свързана с отмъщение и реваншизъм. Да не забравяме, че всеки мандат свършва  и реваншизмът не е полезен за никого, коментира лидерът на СДС и министър на икономиката в кабинета „Борисов” Божидар Лукарски.
Той отбеляза, че доц. Теодор Седларски, който седна в креслото му, е много примерен човек, доста запознат с материята. „Запознах го с наследството, което получава”, добави Лукарски пред bTV.

Лукарски разби на пух и прах твърденията на Радан Кънев, че има партиен рекет върху малкия и среден бизнес.  „Нещата, които той говори, са хубави, звучат отлично като едно литературно съчинение за 6 клас. Бизнесът е този, който формира този растеж. След като има растеж, очевидно е, че натискът е станал по-малък”, подчерта той.

„Аз не съм учител по литература, за да давам оценки на литературни съчинения. Не зная някой да се бори за стара икономика. Човек трябва да е направил нещо през живота си, а не само да дава оценки и да пише есета”, каза още бившият министър.

„Политиката не е място за лични пристрастия. В политиката освен приятели можем да сме и колеги. В името на общата цел човек трябва да прави и компромиси. Когато си в коалиция, трябва да се научиш да отстъпваш, да правиш компромиси и да прощаваш. Аз за това се научи за трите години в Реформаторския блок”, посочи Лукарски. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!