Когато човек иска да върви с хора, трябва малко да надмогва собственото си его. Така не се върви напред. Това заяви  Даниел Вълчев от Движение "България на гражданите" по повод решението на Радан Кънев да обърне гръб на ДСБ  и да се захване с проекта си „Нова република“.
„И аз много неща не харесвам, не харесвам и някои неща в Реформаторския блок. Но човек според мен трябва да вижда голямото”, каза Вълчев пред bTV.

„Вчера голяма част от хората в залата бяха от ДСБ. Това, което ние направихме в РБ, е да има възможност за индивидуално и групово членство. Конгресът на РБ даде много ясна заявка коя е основната платформа”, посочи той.

Вълчев коментира и проекта на министъра протестър Христо Иванов. „Това, което ни смущава е, че те не се определят като десни. В  политиката има някакви принципи”. "Не харесвам лекотата, с която новите проекти твърдят, че ще се решат проблемите", посочи той.

Вълчев бе категоричен, че реформаторите ще намерят място и в следващия парламент. „Без РБ няма да може да се направи стабилно дясноцентристко мнозинство”, смята той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!