Депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев направи много любопитно разкритие минути преди сирените в цялата страна да завият в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

"Скоро ще засвирят сирените за почит към Ботев, а мнозина от украинците ще ги свързват със сирените за въздушна атака. Трябваше да им се обясни, че това е почит към български герои.

Ние влязохме в контакт с всички представители на бежанците и "Телеграм" каналите и написахме съобщения, че това са сирени за почит, а те ни казаха, че ако не ги бяхме предупредили, са щели да търсят бомбоубежища", заяви Манев по NOVA NEWS.

По думите му представителите на украинските мигранти трябва да видят, че на властта въобще не им е до тях и не ги интересува какво се случва с тях.

"Вместо да има разпределителни центрове на влизане в България и да бъдат настанени трайно, така че да могат да устройват живота си, бяха настанени в хотели. Септември месец ще трябва да връщаме бежанците по големите градове, за да продължат живота си и децата им да ходят на училище. Всичко това не е минало през ума на Константинова и Петков", смята той.