ЕНП иска надежден партньор, какъвто в България е ГЕРБ. Това заяви председателят на Групата на ЕНП Манфред Вебер.

Негов коментар бе пуснат на запис по време на дискусията България след Covid-19 – възстановяване и развитие, инициирана от евродепутата от ГЕРБ-СДС Ева Майдел.

„Надявам се, че скоро България ще може да излезете от политическата криза и да има стабилно правителството. ГЕРБ е партията, която може да проведе с Бойко Борисов лидерството за страната“, отбеляза още Вебер.

Той коментира, че това е проличало и след изборите на 4 април, когато само ГЕРБ са били готови да съставят правителство. Най-голямата политическа сила е показала отговорност, категоричен бе Вебер. 

Още в началото Майдел обърна внимание на политическите боричкания у нас. Тя настоя, че най-правилният път е ГЕРБ да застане на правилната страна - на тази на демокрацията.

Според нея ГЕРБ показва на хората, че може да предложи възможности за развитие. Според нея политическите заклинания звучат интересно и зрелищно в медиите, но те не са от полза на гражданите, които се интересуват от икономическото си развитие.

"Трябва да предложим на гражданите ясна перспектива за възстановяване от кризата", убедена е Майдел.

След нея говори бившият вицепремиер Томислав Дончев. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов също ще вземе участие в днешната дискусия. Бившият социален министър Деница Сачева ще говори за подкрепата за бизнеса и общините. А бившият депутат Тома Биков ще направи обобщение на политическата обстановка у нас.