Връзката между бизнеса и политиката трябва да е в ползата на политиците, те да ползват бизнеса, не обратното. Когато политиката помага на бизнес средата е добре, но когато се получи престъпен конгломерат, тогава влизаме в т.нар. паралелна държава. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в телевизионно интервю. 

„Когато секретар на президента по правните въпроси и антикорупция е намесен в четири основни дейности на държавата нелегално, къде е паралелната държава? Да назначава дипломати, да получава решения на съда, да кадрува във ВСС, да прави справки в МВР“, добави той, във връзка с разследването срещу президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена от Русе Пламен Бобоков.

„Оттук насетне за паралелна държава и светлини в тунела, нямат право да говорят тези хора“, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

„Този човек е бил началник на полицията в Пловдив. Представяте ли си как са назначавани началници на отдели? За мен страшното е, когато има подмолна власт. Когато могат с телефонно обаждане да ви свалят регистрацията и да я пращат на бодигарди на бизнесмени.

Това са неща, които са защитна реакция на хора, които трябва да отговарят на това, което ги пита държавата. прокуратурата е държавният обвинител. Тя не е обвинителят на президентството или Министерски съвет. тя защитава интересите на държавата“, подчерта Маноил Манев.

„По случая излязоха страшни данни. Вероятно ще излязат и други сфери, в които са се опитвали да влияят“, допусна депутатът. Коментира и темата за НСО.

„Президентът ръководи и контролира НСО. От момента, в който това стана професионално занимание, НСО е службата която трябва да охранява няколко човека и застрашени лица, които са опасни за сигурността и функционирането на републиката.

Дебатът за НСО не бива да се води в студиата. Службата отговаря за живота на хора, които носят отговорността за сигурността на страната“, обясни той.