Мястото на депутатите и кметовете на ГЕРБ беше зад Борисов. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев след вчерашния брифинг в централата на партията по повод гласовия запис с Бойко Борисов от преди дни и снимките от държавната спалня на премиера.

Вчера министър-председателят критикува остро нарушаването на личното му пространство. Той заяви, че никога не пие алкохол, а записът с наподобяващ на негов глас е неверен. Премиерът разкри още, че президентът Румен Радев го следи с дрон. Борисов бе категоричен, че няма да го принудят да живее в страх и да се съмнява в близките си. 

"Мафиотски методи, класическа политическа атака на хора без политически възможност. Мафиотски методи са да видиш как спиш сам, а някой те е заснел. Това е сигнал към Борисов тип "внимавай какво правиш", но пред премиера това няма да мине. Снимките от спалнята на Борисов са политическо-мафиотска атака", каза още той.

Тома Биков каза дали Цветан Цветанов е снимал Борисов и разби Радев

Тези снимки са за аудитория, да гледат банкноти, но дали са истински тези жълтеникави кюлчета, попита Манев и допълни: "Разследванията по снимките и записите ще покажат много неща. Ще се разбере кой е снимал, но хората ще запомнят тази гадост (б.а. - снимките) - ченгесарска история."  

Доста хора имат достъп до спалнята в държавната резиденция. Чистачки, охрана и всякакъв персонал имат достъп до там. 

"Явно някои хора не искат да се обясняват за 18 обвинения и то и за тежки престъпления', коментира Манев възможната причина за записите и снимките с премиера. 

"Имам честа да говоря с премиера по телефона и категорично заявявам, че той не използва такъв речник и не звучи така", допълни депутатът от ГЕРБ. 

"Има ли такава служба, която да е подчинена само на един човек? Да, има! Това е НСО, която е контролирана от президента Радев", завърши Маноил Манев.