Нямам намерение да търпя подобни провокации от тази парламентарна група на трибуната. Всеки път, когато някой се опитва да срами България, ще реагираме твърдо и безкомпромисно. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в парламента заради физическата саморазправа в пленарна зала. 

За лидера на "Възраждане" сме видели "позорна сцена от Позорна Партия - ПП. Партията на позора, на предателството, на посолството, на простащината. Няма да търпим тази простащина. Излизат хора които не четат декларации, а говорят мръсотии", ядоса се Костадин Костадинов.

"Наричали са ни крайни, но не сме си позволявали от парламентарната трибуна да отправяме лични персонални обиди. Никога", продължи Костадинов.

"Това същество се казва Манол Пейков. И другото подобно, в момента, в който станат и излязат от трибуната, ще ги сваляме веднага", закани се той. "Няма да допуснем тези хора да излязат на парламентарната трибуна. Излязат ли те, излизаме и ние", закани се Костадинов.

"Няма да допуснем тези хора да излязат на трибуната. Те се делигитимираха. Трябва да лежат в затвора. Това поведение трябва да бъде спряно. Когато по-умият отстъпва, управлява по-простият. Единственият вариант са нови избори, за да може тези, които разказват мръсни вицове от трибуната, да говорят пред избирателите си", допълни той и даде думата на депутатът Вешев, който влезе в пряк сблъсък с Манол Пейков от ПП.

Бой в парламента: Божанков нарече депутати от Възраждане "меки китки" и стана страшно! СНИМКИ

"Онзи рошавият господин се пресегна към главата ми, взе ми очилата. Умишлено се пресегна. Свали ги от главата ми, стигна ги и ги счупи. Не съм му направил нищо, просто бях близо до него", обясни Веселин Вешев. 

"Г-н Вешев е шампион по силов трибой. Нали си представяте какво би станало, ако си позволи да упражни насилие? Ако си бяхме позволили, някои хора нямаше да могат да развяват рошавите си гриви. Вижте, няма смисъл да коментираме безсмислици. Не сме в детската градина, за да се ритаме", каза Костадинов.