В събота ще се проведат публичните консултации на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) и "Има такъв народ" (ИТН), стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова в кулоарите на парламента.

Тя заяви, че няма да отстъпи приоритетите, които са били обещани на българските граждани, а именно по-високи доходи, незабавно преизчисляване на пенсиите, подкрепа на младите семейства и децата, както и продължаването на ревизията на управлението на Бойко Борисов. 

ИТН хвърли бомба: Каним на преговори всички партии, освен една!

"Както стана ясно пари в бюджета има, има събрани приходи над 1 млрд. и няколко стотин милиона по данни от финансовия министър Смятаме, че тези пари трябва да бъдат насочени незабавно към българските пенсионери", обясни Манолова. 

Страхотни новини за повишаване на всички пенсии, а данъците на българите ще...

Относно поканата от ИТН, отправена и към ДПС, председателката на парламентарната група на ИБГНИ обясни, че не знае кои са поканените лица, тъй като поканата към тях е персонална.

"Имаме ясна позиция, че няма да участваме и да подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС", категорично заяви Манолова. 

Манолова: Искаме правителство с ИТН и ДБ, а постовете за нас…

Тя обаче не изключи възможността да подкрепят правителство на ИТН, дори и ако то е подкрепено и от ДПС.

"В предишния парламент Ива Митева беше избрана за председател с гласовете на всички парламентарни групи и това не беше проблем", отговори индиректно на въпроса Манолова. 

Председателката на ИБГНИ беше категорична, че от нейната група няма да има министри, защото не иска правителството да се "парцелира".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!