„На път сме да превърнем дебаркирането на Христо Иванов на „Росенец“ в по-важно събитие от дебаркирането на Христо Ботев. Ние всъщност живеем в митове“, това заяви Любен Дилов-син от ГЕРБ по време на дискусиите в Народното събрание (НС) във връзка със създаването на Комисия „Росенец“.

Коментарът му бе предизвикан от разгорялата се дискусия, която по мнението му докарва само разединение вместо обединение. 

„Искам да ви благодаря, защото, ако не вие, то кой друг може да обедини толкова много хора под политическата ви шапка. Вие сте политическа пеперудка, прехвърчаща от една партия в друга“, отвърна му заядливо Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Никога не съм се представял по друг начин на избори, освен от Гергьовден. Никого не обединявам," припомни му Дилов.

"Зад мен е резултатът на тази „шапка“, за която вие говорите", каза още той и посочи към новоизбраната шефка на парламента Ива Митева. 

Ето ги хората зад мен, които всички българи видяха как е избрана тази шапка и ще видят как ще е избрано следващото правителство – с помощта на ДПС“, допълни Дилов.

Непосредствено след дискусиите депутатите гласуваха за създаването на временна комисия за миналогодишните събития около лятната резиденцията на „Росенец“. „За“ гласуваха 193-ма народни представители, 1 беше против, а 12 се въздържаха.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!