Партиите вече са в предизборна кампания, с третия мандат ще се види зрелостта им. Това каза след проведения Консултативен съвет за национална сигурност председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

„Изумена съм от липсата на минимално съгласие между парламентарните сили по отношение на рисковете пред България и евентуалните кризи – мигрантската, здравната, социалната.

Очевидно е, че партиите вече са в предизборна кампания. Интересуват се от собствените си партийни интереси, от позитивите, които биха извлекли, а не от проблемите на българските граждани. Жалко е, че не разбират отговорността, която имаме пред хората.

Цинично е да има събрани близо 2 млрд. лева в приходната част на бюджета, но заради липсата на разбирателство да не могат да бъдат харчени“, заяви Манолова.

„Третият мандат е последен шанс да има редовно правителство. Стабилността е един от елементите на националната сигурността. Ако няма актуализация на бюджета служебният кабинет ще е с вързани ръце за проблемите на гражданите, няма да може да реагира. През третия мандат ще се види зрелостта на партиите“, допълни тя.

По думите й партийните лидери трябва да отстъпят от егото си, партиите трябва да направят крачка назад, за да може гражданите да преживеят предстоящата трудна есен.