„Органите на реда веднага трябва да предприемат законови мерки да осигурят нормалния живот не само в столицата, но и в страната. Протестите не трябва да са за сметка на гражданите, които работят и не са по улиците!“, за това настоя лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Ако ние от ВОЛЯ изпратим 10 човека да блокират Орлов мост, дали полицията ще ги остави там?! 

Постоянно получавам десетки обаждания и съобщения от хора, които не са могли да отидат на работа или до болница и настояват да реагираме. 

Има законен начин за провеждане на протест и правилата трябва да се спазват от всички. Недопустимо е да се изправят едни граждани срещу други“, категоричен бе лидерът на ВОЛЯ.

Марешки коментира и нападението срещу него от страна протестиращите. БЛИЦ припомня, че видео показа как демонстранти хвърлят по него стъклена бутилка докато той върви към сградата на БНТ за интервю.

Там той заяви, че „20 лумпени убиха и опорочиха протеста! На протеста вече няма хора. Манолова, Радев, Бабикян, Лупи убиха протеста. БСП и Румен Радев напират, за да налапат кокала, защото са много изгладнели“.

Днес Марешки каза: „Наскоро реших да отида сам сред протестиращите в София, да видя отблизо какво се случва. Друг политик не срещнах. Явно съм единственият, който може спокойно да върви сред хората без охрана, без придружаващи го лица и много камери. Затова и те ме поздравяваха и в същото време настояваха да се сложи край на безредиците. 

Пред очите ми двама протестиращи си правиха селфи с многото блокирани коли и доволни се подиграваха с цинични реплики, че са „прецакали”, меко казано, останалите столичани. 

Не правителството, не президента, а техните съграждани! Това ли е смисълът на протеста?! Няколко провокатори да се гаврят с милиони столичани?!

Ето заради това не приемаме жителите на София и на други градове в страната да стават жертва на беззаконие и на своеволията на няколко души! 

Мрежата зове за бунт срещу блокадата на София: Кървава гражданска война ли искате? БЛИЦ TV

Тези, които наистина искат правова държава, първи дават пример за това, а не действат като нарушители. 

Ако полицията не вземе веднага мерки да въдвори ред, то ние ще застанем рамо до рамо с тези, които вече се самоорганизират, и ще изметем от площадите закононарушителите и провокаторите, които пречат на милионите българи да се придвижват нормално, а пречат и на възпитаните и интелигентни хора, които искат да протестират, спазвайки законите“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!