Хората са отвратени от цялата политическа класа, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в коментар за резултатите и ниската избирателна активност у нас на изминалите парламентарни избори.

„Изминаха едни странни избори. Благодаря на всички родолюбци, които намериха волята да изразят своята гражданска позиция“, заяви Марешки. Освен от партията на Марешки, в коалицията „ВОЛЯ – Българските родолюбци влязоха Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България, ПП „Обединена социалдемокрация“.

„Препотвърдихме почти същия резултат, който имахме на парламентарните избори“, обобщи Марешки и допълни: „Накрая се видя, че партия ВОЛЯ съществува в политиката в България и хората харесват мен и моите съратници“. Според Марешки резултатите на партията му показват, че българите не се интересуват от евроизборите и искат него и формацията му в България.

„Трябваше да постъпим като Борисов – да сложа друг човек на първо място, а аз да обикалям от обект на обект, за да покажа какво съм направил“, каза още Веселин Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ подчерта, че според него на тези избори опозицията има повече гласове, отколкото управляващите и припомни, че добър резултат е постигнала и извънпарламентарната опозиция, визирайки "Демократична България". „Ако до този момент министър-председателят си имаше любимец пудел, сега се е пренасочил към прасенце“, каза още Марешки, но не поясни какво точно има предвид и кого визира.

От ВОЛЯ съобщиха, че ще потърсят среща с главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, заради регистрирани от тях нарушения в изборния ден. За пример те посочиха мъжа на тяхна активистка, който е полицай и на когото, според тяхната информация, са му казали да напусне полицията заради това.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!