Минутите си за оценка на европредседателството лидерът на "Воля" Веселин Марешки обърна в хули и лични нападки към вицепремиера Красимир Каракачанов.

Този път обаче оръжие за атаката му даде не модернизацията на армията, а скандалът със зам.-министърката от ВМРО Султанка Петрова, чиято фамилна фирма охранява ремонта на парламента в сградата на бившия Партиен дом. Марешки поиска министър-председателят да я отстрани.

"Султанките замениха калинките. Но султанките от ВМРО", изригна аптечният бос. И прекъсването за забележка от страна на председателя на НС Цвета Караянчева не спря напъна на Марешки. "Отправям ви забележка как се отнасяте към член на правителството", каза Караянчева.

"Не, аз го подкрепям", бе отговорът на Марешки. И продължи пак в своята посока за искане на оставката на Петрова. Той похвали Борисов, че винаги е демонстрирал добър инстинкт, но в случая нямало как "да мине номерът - тя е на ВМРО".

"И Ви призоваваме да се вслушате в своя инстинкт и да се разграничите от нея", настоя Марешки, който изревнува, че премиерът държал винаги близо до себе си вицепремиера в ложата. "След успехите на международната сцена, постоянно следим изявите ви, г-н премиер, да стъпите здраво и на българската почва. Да изчистите султанките от властта, за да работи кабинетът не само в интерес на европейските, но и на българските граждани", обърна се към премиера лидерът на "Воля".

Военният министър Красимир Каракачанов реагира с припомняне на вица за казана в ада, около който стоят българите. И по повод инстинкта на премиера заключи, че това е било единственото вярно нещо в изказването на бизнесмена, уточнява Канал 3.

"Наистина има инстинкт, когато преди година и половина пред наколенките и плонжовете предпочете Обединените патриоти", визира лидерът на ВМРО отказа на Борисов да вземе в управлението и "Воля".