Да си активен и да водиш социална политика, не означава да си ляв. Аз съм десен човек и моята партия води най-социалната политика.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който коментира темата за създаването на верига от държавни бензиностанции и намаляването на ДДС.

"Твърдо подкрепям идеята за държавни бензиностанции. Аз съм може би единственият частник, който иска да си вкара в бизнеса такъв силен конкурент като държавата. Според мен от държавните бензиностанции ще спечелят хората, ще спечели и държавата. Това е най-важното.

Инвестицията в държавни бензиностанции, ако бъде направена правилно, ще бъде най-добрата инвестиция в тази държава за целия преход. Това ще са най-добре похарчените български левчета за последните 30 години.

При правилна инвестиция България ще стане икономически тигър, а на хората ще им се вдигнат доходите. Категоричен съм за това, но инвестицията трябва да е много правилно направена и преценена. Ако това се случи, цената на бензина може да бъде 1,40 за литър", разкри Марешки.

"Ние не подкрепяме свалянето на ДДС. От това няма никаква полза. За мен това е една голяма грешка, която може да продъни бюджета. Хубаво е, че казват, че това е временна мярка. Надявам се, когато се види, че тази мярка не работи, да бъде отменена", добави депутатът.