Всеки подрежда живота си по различен начин. При мен промяната от „Дондуков” 2 към БСК се случи на битово ниво и на психологическо. Надявам се новата си длъжност да я обикна, така както обичах и това да съм вицепрезидент. Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият вицепрезидент Маргарита Попова в първото си интервю след като напусна „Дондуков” 2 и зае поста на заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК).

„Път назад не виждам. За момента няма как да стана да речем отново министър на правосъдието, но човек не знае какво го очаква в живота”, заяви тя попитана дали може да се върне в редиците на ГЕРБ.

„Питат ме дали бих заела и поста на Сотир Цацаров – изкушения засега нямам, но имам изкушения към прокурорската работа”, призна все пак тя.

„Исках да се отърва от политическата среда, защото за изминалите пет години видях много неща. Да, политическата класа направи много бели, но и дърпа държавата напред”, каза още Попова. 

Попитана защо не са се разбирали с президента Росен Плевнелиев тя заяви, че не е имала никакви проблеми с него, а е работила с него както изисква Конституцията. „Грижех се за реномето му, но решенията бяха негови”.

„Фундаментална грешка бе институцията президент да бъде лишена от възможността службите за сигурност да са към „Дондуков” 2”, заяви тя издавайки неща от кухнята на президентството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!