"Всички сме наясно с работата, която е вършил г-н Цветанов в партията. Затова благодарността е повече ясна. Трябва да отдадем заслуженото на всички в тази партия, на всичките ни структури, защото аз ги видях мобилизирани". Това заяви в ефира на Нова тв водачът в листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел.

Припомняме, че вчера тя обяви след разговор с премиера Бойко Борисов, че ще остане еврокомисар, а нейното място ще заеме Лиляна Павлова.  

Тя поясни, че до 31 октомври ще работи настоящата Еврокомисия. По думите ѝ има важни въпроси за решаване и затова не може България да остане без глас. След 31 октомври до избирането на новия председател на ЕК и съставянето на новата Комисия, ще действа настоящата.
Към момента, съобщи тя, не се е коментирало да бъде намален съставът на еврокомисарите.

Мария Габриел заяви, че към момента среща много голямо уважение сред колегите си и изрази надежда България да запази позициите си да има комисар на един силен ресор.

Има известно закъснение по процедурата на новия председател на ЕК и не е ясно дали ще успее новата Комисия да се вмести в срока за избор, разкри още Габриел.

"Трябва много работа, смирение и постоянна връзка с хората.  Решението за Цветанов е ясно казано от страна на председателя. Хората прощават веднъж, но не много пъти. 

Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие, доколкото всеки един спазва принципи и е безкомпромисен по отношение на някои ценности. 

Истината е, че след тази кампания хората ни дадоха един страхотен аванс на доверие. Предстои ни поне един месец много сериозен анализ. Не бих могла да забравя ясните послания на хората на тези избори", коментира политикът от ГЕРБ.