На този етап има диалог. Диалогът между мен и акад. Денков продължава и в момента. Анализират се всяко едно от министерствата. Имаме още много работа. Важно е диалогът да продължи. Това каза пред журналисти вицепремиерът Мария Габриел.

"Не бих коментирала на този етап. Ние коментираме цялото правителство. Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено“, каза тя в отговор на въпрос може ли Николай Денков да бъде външен министър след ротацията.

"Ние сме демократична парламентарна република. Всеки има право на своето мнение. Докато има разговори, всеки си отстоява мнението.

Ако останем с това, че всичко е договорено, когато е договорено, не виждам какво може да бъде заплаха за правителството. Едно правителство не зависи от един човек, а от цял екип и искам да видя, че сме екип "България", каза още тя. 

"За нас с акад. Денков в този момент е важно разговорите да продължат за правителството в неговата цялост. Ние говорим за министерствата, когато имаме готовност с цялото правителство, ще имаме разговори и с политическите лидери", увери тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук