Аз персонално няма да се включа в разговорите с БСП. Това заяви пред Нова тв Мария Капон от "Изправи се БГ"

"В петък вечерта беше даден официалният финал на разговор за съставяне на правителство. Ние не го наричахме мандат на БСП, а технически мандат", каза тя.

"Ние в нашата малка парламентарна група не сме се събрали по любов, а за да свършим една работа", уточни бившата седесарка.

"Има много точки по които искаме да говорим. Аз мисля, че за всички е ясно, че отиваме към избори. Така, както изглежда в момента това е неизбежно. Когато говорим за смирение, не мисля, че някой би се смирил да има диктат", коментира Капон.

"Председателите на ПГ имат два начина да правят преговори - за мен истинските са публичните. Аз не се чувствам независима, като мандат и публична среща не сме имали - за повече питайте Мая Манолова. Ние от "Изправи се" искаме публични разговори", каза тя.

"Това, че ние няма да участваме с постове, не значи , че не ни интересува. Няма как да няма обсъждане кои са хората, които трябва да свършат дадена работа", добави Капон.

"Ние в началото на юли казахме, че в кризисна ситуация бихме подкрепили служебният кабинет", припомни депутатът.

"Някой искаше да овладее протеста, да остави пространство на Борисов, да даде време на Гешев - за нас така изглеждат нещата", смята тя.

"Аз ще работя по актуализацията на бюджета, така че да има анти кризисни мерки за културата", каза Капон.

"Има ли значение кой е виновен, че няма правителство, като народът ще плати цената. Безотговорно е да не решаваме нещата, които са ни важни като сме в криза., заключи тя.