Винаги има варианти, отговорността е на първите политически сили. 

Така председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков коментира вчерашното гласуване за кабинета "Желязков".

По думите му, партията е наясно какво да направи, ако получи третия мандат.

"Ние казахме на президента това което трябва. Ако се стигне до нас (третия мандат), знаем какво ще направим.

Така или иначе ГЕРБ и ДПС са отговорните. Трябва да сме по-търпеливи, да видим какво ще стане", каза депутатът преди влизането си в парламента.

Марков коментира и случващото се във "Величие".

"Сложен въпрос. Аз знам, че допуснах грешка - тя се казва Ивелин Михайлов", категоричен е Николай Марков, по повод взаимните обвинения между двамата.

Краят на "Величие" настъпва: Гръмка новина за Марков и Василева ВИДЕО

Михайлов обяви преди време, че Марков се е договорил да подкрепи правителството на ГЕРБ и го е заплашвал. Въпреки твърденията, всички членове на "Величие" гласуваха против кабинета "Желязков".

"Днес е ден на изпитание. Предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците като всички нас да решават. И да съдят. Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават".

Това пък написа по-рано в профила си във фейсбук Николай Марков, след като снощи идеологът на партията Ивелин Михайлов заяви на среща със симпатизанти в Разград, че Марков и депутатката Виктория Василева трябва да бъдат изключени от парламентарната група.

Марков е председател на групата и неформален лидер на партията, а Василева - заместник-шеф на парламента.