Маските паднаха. Не протест на еколози, а протест на политическите партии, които не успяха да влязат в парламента, е планиран за довечера.
От сутринта активисти на "Да, България", станала известна като "Дай, България" и ДСБ прозвъняват партийните организации, за да маршируват срещу решението на кабинета за Банско. И тъй като ще има доста хора на почивка, планират и нов протест на 4 януари. 
Проваленият министър на правосъдието от кабинета "Борисов 2" Христо Иванов съобщи през социалните мрежи, че ще протестира срещу кабинета, пише Канал 3. 

"Корупцията завладява държавата - има си премиер, министерски съвет и министри, има си партии и парламент, има си прокуратура и служби, има си банки като ПИБ, има си и БНБ, която да ги крепи и замазава. Сега иска да си отхапе още едно парче от Пирин", е написал новият еколог Иванов.

Той обаче изпада в шизофренична ситуация, защото докато бе министър нямаше нищо против да работи както с този премиер, така и с останалите си колеги-министри, които днес нарича корумпирани. 

Начело на протеста ще застане Тома Белев, който също бе кандидат за депутат от листите на "Да, България", като изборният му резултат стана обект на подигравки в социалните мрежи поради неоспоримия факт, че за него са гласували само роднини и семейни приятели. Белев обаче досега успешно притискаше държавата чрез свои НПО-та, доноси до Брюксел и активни мероприятия под маската на загриженост за екологичното равновесие. 

Бившият шеф на ДСБ Радан Кънев от вчера подгрява с пост за "незаконността на решението" на правителството и се очаква днес да е сред "еколозите". Друг виден еколог е ген. Атанас Атанасов, който също е заел опозиционна роля откакто се раздели с поста си на шеф на комисия, с който беше възнаграден в миналия парламент.