Днес в бюджетна комисия се роди чудовище да се надяваме, че утре в пленарна зала ще има повече отговорност и разум. Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.
По думите й хората на Валери Симеонов са внесли едни предложения за минимална пенсия от 300 лв., които са неправилни. „Не че нашите майки и бащи нямат нужда от по-високи пенсии, но това разваля целия модел на пенсионното осигуряване. Всеки получава толкова, на колкото се е осигурявал”, посочи тя пред bTV.

„За пенсиите трябва да се говори открито, в широка дискусия. Разваляйки модела по начина, който предлагат патриотите, ние демотивираме всички, които днес се осигуряват. 1,6 млрд. лв. допълнително ще струва това. И тези пари ще трябва да дойдат от данъци”, каза Менда Стоянова.  

Депутатката изтъкна, че днес в бюджетна комисия всички текстове от Закона за бюджета на ДОО, без този за пенсиите, са били отхвърлени на инат.

„Ако в пленарна зала се случи това, което днес се случи в бюджетна комисия, в този парламент няма повече хляб”, отсече тя. 

„Ако патриотите се нагърбят да управляват, и ние бихме ги подкрепяли за политики – нещо, което и те правеха през последните 2 години”, каза Стоянова. Според нея обаче вариантът предсрочни избори е по-вероятен, отколкото ново правителство в рамките на това Народно събрание.