Ако президентът Росен Плевнелиев възложи третия мандат на нас, ние ще направим правителство. Национално отговорното поведение е да не се връща мандата. Ние ще го приемем, защото това е смисълът на влизането в политиката.  Това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Според него при едни предсрочни избори нито БСП ще имат някакъв сериозен ръст, нито ГЕРБ ще имат съществен спад. „Ние ще вдигнем своя резултат, но България ще загуби една година – годината, в която трябва да посрещнем председателството на Съвета на ЕС”, каза Симеонов пред bTV.

„Най-добрият изход от ситуацията е този парламент да продължи да работи и да не се минава през служебни правителства и извънредни избори. Трябва да направим невъзможното и да запазим икономическия ръст, да запазим стабилността на банковата система.  България ще изпадне поне година в безвремие, в период, в който силно ще се активизират корупционните сделки, няма да има контрол по границите и митниците”, добави той.

„Напълно сме наясно какво ще се случи – можем да бъдем провалени само за няколко месеца. Никой не може да гарантира, че Обединените патриоти няма да бъдат жертви. Не сме полетели към властта заради постове”, подчерта лидерът на НФСБ.

На въпрос дали лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще бъде премиер в правителството на Патриотите, Симеонов заяви, че подобни разговори не са водени. По думите му не е добре за страната по средата на мандата да бъдат сменяни министри, тъй като поне половин година те ще бъдат неефективни. „Това правителство в по-голямата си част е съставено от компетентни хора”, каза още Симеонов и добави, че ПФ би запазил голяма част от министрите от кабинета „Борисов” 2. Като успешни министри съпредседателят на Патриотичния фронт посочи Владислав Горанов, Теменужка Петкова, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, Лиляна Павлова, както и Петър Москов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!