"Пълни глупости са, че Корнелия Нинова ми е предлагала пари за председателския пост в БСП, какъв отговор да дам на тази глупост, това е стара история, само сумата стана много бомбастична. Тази глупост е за да се дискредитира БСП, тогава Бриго Аспарухов мисля го каза, а сега ГЕРБ го ползва", заяви в предаването "Още от деня" по БНТ  Михаил Миков, бивш лидер на БСП.

По повод листата на БСП, той посочи, че листата на Нинова и на Националния съвет са почти еднакви, с разлика в две имена. Ненужно е Сергей Станишев да не е в листата, но Нинова може да отговори на този въпрос. Страхувам се, че става въпрос за лични неща, посочи Миков.

Той каза, че и БСП са обзети от всеобщото хейтърството.

Конструкцията на листата трябваше да си дава сметка за вътрешнопартийните баланси, но и за това как ще тежи в европарламента. Тази листа мисля, че има своите качества, има млади хора, посочи Миков.

Според него в листата има БСП скептик, отколкото евроскептик и посочи името на началника на кабинета на президента - Иво Христов.

"След като е питал накъде върви БСП, как сега иска подкрепа? Но смятам, че Иво Христов си е направил сметката, как тези хора, които си наричал "чеверме социалисти", ще искаш утре да пуснат бюлетината за теб", попита Миков.