Атанас Атанасов използва полицейски методи, за да прави политика
Няма информация за събрани доказателства за нито един министър за извършени престъпни деяния от него. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по бТВ тази сутрин. Той уточни, че делото “Лиана” е в прокуратурата и има образувани няколко досъдебни производство във връзка с него.
Според него депутатът от ДСБ Атанас Атанасов като бивш служител използва полицейските си методи в политиката. Коментарът на Миков беше по повод на твърдението на Атанасов, че в делото “Лиана” е споменато името на министъра по околната среда Джевдет Чакъров.
Някои хора използват информацията, която са натрупали на предишни постове, за да правят политика, защото не могат по друг начин поради липса на идеи, коментира Миков. Той добави, че от това, което е разбрал, Атанасов не твърди, че Чакъров е злоупотребил, а казва, “че се говори, че може би”. Вътрешният министър смята, че твърденията ва Атанасов са част от неговата игра, с която лашка обществото.
Относно случая със самоубийството на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, Ахмед Емин, Михаил Миков посочи, че се работи по различни версии. Никой никога няма да може да установи какво се случва в главата на човек, когато посяга на живата си, общественият статус го направи толкова известен самоубиец, коментира Миков. /БЛИЦ