10-тият в кандидат-депутатската листа на БСП Милко Багдасаров получи мощна преференциална подкрепа и размести крайното класиране. Заради получените преференции, Багдасаров вече е втори в подреждането на листата, обявиха от РИК-Кърджали.
Като 10-ти в бюлетината с №10 Багдасаров получава 781 преференции, които са над необходимите 7 % от общия брой гласове на партията и позволяват размествания, съобщава 24rodopi.com.

Феноменът „10/10“ обаче няма да лиши водача на „червената“ листа Александър Симов от мандат в 44-ото Народно събрание. В неговия актив влизат всичките 6232 бюлетини без преференциално гласуване. Ако обаче Симов се откаже от парламентарно присъствие, неговото място ще заеме Багдасаров.В ДПС  можеше да се случи изненадата „9/9“ и заемащият 9-ата позиция Ахмед Моллахасан да се окаже на избираемо място.
Факт е, че много избиратели зачертават както номера на бюлетината, така и същия номер в частта с изписаните имена на кандидатите. Освен това някои от кандидатите умишлено агитират за преференциално гласуване и така изпреварват поставените по-напред в листата.

За Ахмед Моллахасан са гласували 1 872 души. Този резултат обаче е далеч от 7-процентната бариера, която позволява разместването в листата. Моллахасан можеше да се окаже втори, ако имаше 2 700 преференциални гласа.

Петият в листата на ДПС Альоша Синабов също е работел за преференции, получил е 733.

Отличник в ГЕРБ е третият в листата Дамян Кьосев, изработил 1484 гласа за себе си. Той вече е втори.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ И КОМЕНТАРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ