Феноменът 10/10 за малко да изпрати десетия от листата на БСП Божидар Драганов в парламента, защото гласувалите с номер 10 в бюлетината са отбелязали и преференция за десетия в листата. Това показват данните на РИК-Хасково за преференциалното гласуване.
За 10-ия Божидар Драганов преференциално са дали вота си 2486 гласоподаватели. Така той за малко да измести втория след водача Елена Йончева – Никола Динков, който има само 2175 преференции, пише haskovo.net. 

За участва в разпределението по преференции обаче, Драганов трябва да е получил не по-малко от 7 процента от общия брой гласове за БСП – 36 110. Седем на сто от тях е 2 527, така че само 41 преференции не са стигнали на Драганов, за да пристъпи прага на следващото Народно събрание като депутат от Хасково.

Мандатите за БСП от Хасковския район все още не са ясни, те ще са най-малко два, а може би и три.

Феномен 11/11 има и при ГЕРБ. 11-ият в списъка Деян Красимиров Иванов събира 2450 преференции, но 7-процентната бариера не му позволява да участва в преразпределението на депутатските кресла. За това в случая са необходими поне 2 648 преференции. Толкова няма и кандидатът с най-много преференциални гласове в листата на ГЕРБ - шефът на Агенцията за безопасност на храните в Хасково Георги Станков, който е получил 2532 преференциални гласа. Той бе номер 5 листата.

Очаква се ГЕРБ също да има между два и три мандата от Хасково.