Не са ми известни данни за наличието на убийство, но нека следствието да се произнесе. Това каза пред Дарик радио Минчо Спасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, по повод смъртта на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС.
Не съм забелязал дори и в медиите някакви доказателства за наличието на убийство, има факти, но те са въпрос на предположение, заяви още Спасов. По думите му е трудно да коментира изявленията на полицията, но предполага, че те винаги са слагали думата „вероятно” в изказванията си. Предположението на Спасов за смъртта на Ахмед Емин при тези обстоятелства е самоубийство. Той каза още, че може би заслужено гражданите се отнасят с недоверие към действията на изпълнителната власт, защото дълго време се правят да живеем в нормална държава.

В четвъртък, 30 октомври, по настояване на народните представители ще бъдат изслушани председателя на ДАНС Петко Сертов и министъра на вътрешните работи Михаил Миков по разработката „Лиани”, която според депутати от опозицията е за черни каси на ДПС, съобщи Минчо Спасов. На въпрос трябва ли парламентът да провери разработката „Лиани”, в която се предполага, че става въпрос за финансирането на ДПС, Спасов изрази позиция, че трябва да се провери, но не защото е срещу ДПС, а защото има съмнения, че тази разработка е била скрита и потулена. Ако се констатира, че ДАНС и МВР са опънали политически чадър над някои партии, ще се провери, допълни още Минчо Спасов. По думите му това са потенциални нарушения, извършени от контролиран от комисията орган в лицето на МВР и ДАНС. Според председателя на вътрешната комисия работата на парламентарната комисия и работата на полицията е не да разследват политически партии, а да хващат престъпници, от която и партия да принадлежат. 
Обвинението срещу бившия министър на вътрешните работи Румен Петков доста закъсня, смята Минчо Спасов. Фактите бяха ясни още на следващия ден след неговите изявления. Не виждам защо трябваше да минат 6 месеца, за да може прокуратурата да изясни случая, допълни той. Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на  Петков за осветляването на секретния сътрудник на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Алексей Петров. Обвинението е за разкриване на държавна тайна по непредпазливост.

Хора като така наречените братя Галеви трябва да бъдат пресирани от правоохранителните органи, заяви в предаването „Седмицата” на Дарик председателят на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов. „Рано или късно крепостта, която тези хора са си създали в Дупница, София и политическите среди, ще се пропука", добави той. С думите „по-добре временен неуспех, отколкото временен успех" Спасов оцени последната акция срещу тях. Той каза, че предвид медийните им изяви, няма да се учуди, ако започнат и политическа кариера. /БЛИЦ