Във връзка с публикации, базирани на неофициални източници, за оставка на директора на Агенция „Митници“ в новинарски сайтове с имидж на сериозни медии, Министерството на финансите заявява, че написаното не отговаря на истината. 


Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. 

Оставка не е подавана от г-н Костов, нито му е искана от министъра на финансите Владислав Горанов.

Откакто Георги Костов оглавява АМ, резултатите от работата на институцията са отлични – повишена е събираемостта на приходите, борбата с контрабандата на акцизни стоки е видима в изследванията на независими анализатори, задържани са рекордни количества наркотични вещества.

По-рано въпросните сайтове, предадоха, че шефът на митниците Георги Костов е подал оставка, като се позовават на източници, запознати с неофициална информация.

В публикация озаглавена "Шефът на митниците Георги Костов подал оставка?" в news.bg, активирана на 11.01.2020 15:36:00 се сочи с хиперлинк, че тази информация се разпространява от "24 часа".

Според информацията, Костов е депозирал оставката си малко след Нова година. Като мотив бил посочен лични причини. Според процедурата оставката трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов, гласяла въпросната новина, опровергана по-късно от МФ. 

Но дори и сле официалното опровержение тази информация оглавяваше раздела "Най-четени днес" в topnovini.com с хиперлинк към "24 часа".