Първо, явно сме свидетели на поредните силни чувства на Валери Симеонов. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг пред медии.
Тя обясни, че апартаментът й е купен през 2008 година и е подарък от родителите й. Те преброили 75 хиляди лева за груб строеж.

"Има всички рискове за купувача и дали ще бъде въведен акт 16 и дали ще го има изобщо този апартамент. Самият г-н Симеонов е казал, че 222 евро е цената на груб строеж за онова време - 2008 година. Всеки човек, който се занимава с недвижими имоти, знае, че когато няма акт за ползване, има риск дали ще бъде завършен и кога. Имам и пазарна оценка, която ще ви предоставя", допълни Ангелкова. 

Тя посочи, че всички данъци на имота са платени и няма нарушения на закона при закупуването му. 

Ангелкова изтъкна, че средствата за жилището в Овча купел са от нейните родители. "Единствената грешка е, че когато през 2011 г. встъпих в държавна длъжност, грешно е попълнена данъчната оценка на жилището", добави тя.

Министърът поясни, че още не е разговаряла с премиера Бойко Борисов. "Не съм разговаряла с господин Борисов, кацам в момента, ще се чуем. За мен е важно да си върша работата, наистина е много жалко, без да има никакви доказателства, да се правят внушения и манипулации, особено в сектор туризъм", завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!