В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков коментира актуални теми.
Една от тях е възможността за строителство на втори „Дунав мост“ при Русе. „Дунав мост“ 3 ще стане в обозримо бъдеще. На 3 октомври имаме съвместно заседание с Румъния и тогава ще обсъдим детайлите на бъдещия проект. Трети мост е необходим“, заяви Нанков.

Във връзка със строителството на АМ „Хемус“, министърът заяви, че аутобанът, който трябва да свърже София с Варна, трябва да е готов до 2025 година. „Започнахме 9-те км от Ябланица до Тетевен, в момента проектираме, за да сме готови до края на годината, за още 50 км до разклона Ловеч- Плевен“, уточни Нанков.

„От Варна имаме нови 16 км, за които мина обществената поръчка. Имаме готов проект и е избран изпълнител. В момента изборът на изпълнител се обжалва, но в рамките на няколко месеца ще стартираме и с тези 16 км в посока Шумен и Търговище“, обясни министърът. „Обозримо в рамките на мандата 75-100 км новоизградена АМ „Хемус“ са реални“, заяви Николай Нанков.