Разрешението за строеж на най-сложната отсечка от бъдещето четирилентово шосе Бургас-Слънчев бряг - обходът на Ахелой, вече е подписано от регионалния министър Николай Нанков, съобщават от МРРБ. С това се слага край на процедурата, която се забави с близо две години заради множество обжалвания. 

Строителството ще започне до дни. Проектът предвижда изграждане на четирилентов път по направлението и разделителна ивица за посоките на движение.

С изпълнението на обхода на Ахелой ще намалеят пътно-транспортните произшествия, ще  се повиши пътната безопасност, сигурността и комфорта на пътуващите по направлението, уточниха от МРРБ.
 


Във връзка с увеличената пропускателна способност след реализация на проекта ще бъдат избегнати задръстванията, особено през летния период, което ще доведе до подобряване на качеството на въздуха. Затова се разпорежда предварително изпълнение на разрешението за строеж.4

Преди месец бе издадено и разрешението за строеж на пътя Поморие-Ахелой. Очаква се отсечката от Бургас до Слънчев бряг да бъде готова за началото на летния сезон.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов обеща веднага след приключването на четирилентовия път до Слънчев бряг да започне строителството на Северния обход на Бургас, който ще изведе трафика извън града.