Черно море ще стане конфликтна зона и ще има реална опасност за нас, ако не се спре със струпването на оръжие там. Това е като в театъра – ако има пушка на сцената в началото, тя непременно ще гръмне, заяви по bTV премиерът Бойко Борисов.
Той подчерта, че Черно море трябва да стане транспортен коридор, да минават стоки, да има постъпления. „Да добиваме газ и петрол. Да имаме най-чистото море” – допълни министър-председателят.
 
Вече са взети и спешни мерки, които ще осигурят спокойствие в курортите. Вече никой не може да каже, че Слънчев бряг е „държава в държавата”. Първоначално информацията беше, че става въпрос за махленска свада и наистина спорът е тръгнал от такситата, коментира той стрелбата между групите на Митьо Очите и Божо Кравата. По думите на премиера министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се справя добре със задачите си.
 
Той обаче разкри, че може да има някоя и друга рокада в кабинета, но не даде подробности. Имам партньори, трябва първо на тях да кажа какви са ми плановете, обясни той. Накарал се на Вежди Рашидов заради скандала с уволнението на служител в Министерството на културата. Рашидов се извинил сто пъти. Той е добър човек с много добре развито чувство за справедливост, но понякога забравя, че е министър, допълни Борисов.
 
Премиерът ще почива през лятото само събота и неделя и то ако не се налага да се пътува по страната. Обикновено тогава откриваме нещо, обясни той. Най-голяма радост му доставя играта с внука Бойко, който много се радва на дрънкането на щангите.