По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си изпълняват ангажиментите към народа. За това увери министърът на транспорта Николай Събев.

„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се подаде на шантаж. Срещу нас, ако седнат отговорни предприемачи, отговорната  част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с радост въпросите. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме“, допълни той.

По думите му правителството обсъжда различни варианти, за да има добри условия в ненормално икономическа ситуация. „За 5 месеца правителството е изхарчило 4 милиарда и половина лева, които представляват 3% от националния ни бюджет.

Целта е да поемем тези разлики в цените на енергията. Финансовият министър много сериозно обсъжда антиинфлационен пакет от мерки. Част от нещата бяха анонсирани в съобщението на Министерството на финансите. Трябва да осигурим защита за най-слабите. Тоест, очакваме пакет от Министерството на финансите, който ще бъде разгледан от правителството”, уточни министър Събев.

Министърът заяви още, че активно се работи по това Русе да има летище.