Пловдивският бизнесмен Васил Боснешки ще се включи в големия протест на превозвачите и редица други сектори на 10 май. Той написа в профила си във Фейсбук, че винаги е странил от политиката, но действията на правителството минават всякакви граници:

„ Скъпи приятели,

Искам да изразя публично недоволството си от управлението на некомпетентното българско правителство. Винаги съм странил от политиката, но вече се прекрачват всички граници.

Виждам с очите си как се обслужват лични интереси, как се закупиха министерски постове за 300 000 лв., виждам НАГЛОСТ в цялата и степен, че каквото се каже, това трябва да е и всички да мълчим. Това НЕ Е промяната която България искаше. Не подкрепям обслужването на македонските интереси и на САЩ за сметка на българското.

Не се залъгвайте... държавата я НЯМА! Всичко което се случва не е в интерес на България. ЗЕЛЕНИСТИ, ИКОНОМИСТИ, КУРИЕРИ, всичко е за наша сметка.

Призовавам всички да излезем на протест.

10 май Национален протест за България!

Пловдив в 10.00ч. пред Областна Управа, всички заедно срещу "Недосегаемите" с чадъра от САЩ!

Който ме познава знае, че това не е агитация, към която и да е друга партия. Време е да излезем напред и да ги накараме да работят в интерес на народа! Разчитам на Вас! 10 Май, във всеки град!"

Припомняме, че строители и предприемачи излизат на голям протест на 10 май, вторник.