Отчислението от 7,2 млн. евро няма да се отрази върху бюджетите за най-атрактивните мерки от рибарската програма. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред журналисти за Програмата за морско дело и рибарство, предаде агенция "Фокус".

Тя увери, че бизнесът няма да бъде засегнат от това. "Става въпрос за решение на комисията, съгласно, което 7,2 млн. евро са отчислени от бюджета на рибарската програма, с което ги губим. Имаме изготвено предложение до комисията за чия сметка трябва да са тези средства. Имаме предварителна комуникация и съгласие от комисията как да бъде разпределена тази загуба от мерки, които касаят администрацията, респективно техническа помощ", подчерта Танева.

Тя поясни, че първоначално е трябвало да бъдат отчислени малко над 8 млн. евро, но с комуникация с управляващия орган финалното решение на комисията е 7,2 млн. евро. "Това представлява около 8% от бюджета, който имаме по програмата от европейския фонд за рибарство", допълни още министърът.