"Сайтът на МО беше атакуван, имаше кибератака, беше отразена добре. Лично мое мнение е, че замесването на името на България във взрива на Кримския мост, заедно с кибератаките, са свързани действия. Това не е случайно.

Може би някой ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България затова, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка България не е е участвала нито във взрива, но в крайна сметка хакерската атака беше отбита успешно.

Проблем със сайта на МО, нямаше", заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в ефира на Нова тв.

Стоянов обяви, че има сигнали от Украйна, с които настояват страната ни да помогне с оръжие. „Имат определен списък с желания какво да им бъде предоставено от страните. Но пак казвам - България не разполага с толкова излишно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим способностите си”, категоричен е военният министър.

"България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме", каза още той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук