Сбирщината от бивши комунисти, ченгета, агенти на ДС и деца на активни борци против капитализма, наречена за благозвучност „Демократична България“, не е известна нито с честността си, нито с последователността си. Но за сметка на това лицемерието при тях е на голяма почит.

Така синът на партийния секретар на БКП от Община Крушари Иво Мирчев, играещ го дясна ръка на Христо Иванов – Бойкикев в „Да България“, „мъдро“ заявил вчера по БНТ, че се задавал вариант при който ДПС, с Делян Пеевски на първия ред в парламента, щяла да управлява заедно с ГЕРБ. Демагогията на Корнелия Нинова относно гласуването с машините също му идвала много, а пък Пеевски и Гешев били „функция един на друг“.

То вярно, че в ДБ са оперирани от задръжки и сигурно отнякъде им наливат наглостта в главите с голяма фуния, но когато смятат българския народ за толкова прост, че да не помни какво са правили до вчера, това вече е прекалено.

Я да видим:

ДПС ли управлява с второто правителство на ГЕРБ или Христо Иванов беше правосъден министър там, а ДСБ – коалиционен партньор?

ДПС ли лицемерничеше пред Борисов и му четкаше егото с „Да, господин Борисов, точно така, господин Борисов, браво, господин Борисов“ или Христо Иванов? (справка - стенограмите от заседанията на Министерския съвет).

ДПС и Пеевски ли пробутаха на Борисов цели шестима министри, или беше Иво Прокопиев (както сам призна бившия премиер)? Да, да, същият Прокопиев, олигархът от Разград и шеф на кръга „Капитал“, с когото Христо Иванов, Радан Кънев и Антоанета Цонева задушевно инженерстваха проекта „Да България“ в стенограмите „Арго“.

ДПС и Пеевски ли участваха до преди няколко месеца в едно правителство с Корнелия Нинова, или „Демократична България“ се прегърнаха със своите роднини от БСП?

Да припомняме ли и думите на Атанас Атанасов, пак пред БНТ, само че от януари 2021г., че „Демократична България“ никога нямало да участва във властта в коалиция с Корнелия Нинова и БСП? И как само няколко месеца по-късно не само участва, а считаше „демагозите“ от БСП за лоялен и отговорен партньор?

А за това, че Пеевски и Гешев били функция едни на друг, такава функция са, че Пеевски го разкатаха от проверки и тормоз от прокуратурата – цели 14 на брой за последните години и то все по доноси на кръга „Капитал“. Голяма „функция“, голямо нещо…

За сметка на това за любимия на Иво Мирчев и „Демократична България“ медиен и енергиен олигарх Иво Прокопиев, прокуратурата удобно „забрави“ да обжалва миналата година оправдателната му присъда, въпреки че и до сега запорът върху незаконно придобитото му имущество за над 200 млн. лв. си стои, потвърден цели девет (!) пъти от различни съдилища.

И накрая, има си причина от ДБ да са много нервни, че Пеевски е „на първия ред“ в парламента. Да припомняме ли, че на по-предните избори Пеевски победи в пряк сблъсък не кой да е, а лично Христо Иванов във Велико Търново? А на последните Антоанета Цонева дори не успя да влезе в Народното събрание, губейки пак от Пеевски в Пазарджик? Но за „демократите“ като Иво Мирчев, вотът на гражданите, гласували доверие на депутата от ДПС да ги представлява и същевременно показали червен картон на хората от ДБ, очевидно е без значение.

Тръгнал сега Мирчев да плаши с коалиция между ДПС и ГЕРБ, с „бели автобуси“ и пак в устата му старите лъжи за Пеевски… Но май се касае за обикновена истерия, че далаверата им с „машинките“ този път няма да се получи.

Всъщност докторът по конституционно право Борислав Цеков определи онзи ден сегашната им болка най-добре: „Тази истерия подсказва, че пипат машините и фалшифицират резултатите. И знаят, че без това ще приключат с политиката. Истерията ги издава. Те са като престъпник, който започва да трепери, когато го отведеш близо до мястото, където е закопал жертвата“.

Та, Мирчев, докога ще оправдавате собственото си лицемерие все с Пеевски?