Може да има ново правителство с „Има такъв народ“, ако се смени ръководството на тази формация. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“. Той сподели, че няма да се възползва максимално от 14-дневния срок за избор на нов председател на парламента.

„Правилникът на Народното събрание предвижда изборът на нов председател да се проведе в 14-дневен срок. Аз съм длъжен да го спазя. Не възнамерявам да се възползвам максимално от възможността аз да остана начело на парламента и мисля още идната седмица да задвижа тази процедура“, уверява Иванов. 

„Мнозинството се видя вчера, че е от ИТН, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ясно се пролича при гласуването, след което имаше председателски съвет, на който много настояваха всички процедури да бъдат задвижени максимално бързо“, добави той. 

„Не мога разбера защо бързат толкова много – дали за „Капитан Андреево“, за да предотвратят процесите, които се случват там – прекратяването на корупционните схеми и спирането на процеси за овладяването на държавата, или се притесняват от това, че законът за КПКОНПИ ще влезе на дневен ред, или че министър Рашков няма да бъде избран за председател на комисията“, заяви депутатът. 

„Силно убеден съм, че това са основните причини. От техния глас ще стане видно на коя страна са. Ако саботират тези процеси и тези точки не бъдат включени в дневния ред, ясно ще си проличи чии интереси обслужват“, добави той.

На лицата на колеги от ИТН е изписан страх, каза депутатът, след като водещият Виктор Николаев попита дали управляващите ще се опитат да уговарят 7 депутати в следващите дни да подкрепят правителството или няма смисъл и ще е агония дори и да бъде отхвърлен вота.

„Имаме нужда от депутати, които са честни пред своите избиратели, защото колегите от ИТН казаха, че ще се борят срещу статуквото, срещу модела, който е граден 15 години за овладяване на държавата, за безкрайни корупционни схеми, на съсипано здравеопазване.. Сега тези хора гласуват за точно този модел“, добави той.

„Слави Трифонов не познава депутатите от ИТН. Не виждам как такъв човек може да е лидер“, заяви Мирослав Иванов. 

"Протестът вчера беше напълно спонтанен и той бе израз на гражданското недоволство срещу политическото лицемерие и цинизъм, които се случиха вчера, за да се иска оставката на Никола Минчев. Той се справя прекрасно със своята работа", каза още той.